جالب است که بدانید 9 اردیبهشت مصادف با 28 آوریل، هر سال به عنوان روز روانشناس و مشاور در سرتاسر جهان، طی مراسم هایی در رستای معرفی بهتر و هم چنین بیشتر این شاخه از علم برگذار می شود. هم چنین در این روز خیلی از افراد به تبریک روز روانشناس به کسانی که در این زمینه تخصص دارند و فعالیت می کنند، می پردازند. دکتر روانشناس متخصصی است که وجودش و هم چنین علمش برای هر جامعه ای بسیار ضروری و مهم است. هم چنین افراد برای دانستن بیشتر درباره ی یک دکتر روانشناس خوب و ویژگی های آن و هم چنین بدست آوردن اطلاعات بیشتر درباره ی شاخه ی علم روانشناسی می توانند روانشناس به انگلیسی در اینترنت جستجو کنند و مطالب انگلیسی را نیز در این باره مشاهده کنند. امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و کمبود وقت برای خیلی از مراجعه کنندگان، روانشناسان به صورت آنلاین نیز به مراجعه کنندگان خود مشاوره می دهند و حتی خیلی از این متخصصان سایت هایی دارند که به افراد مشاوره کاملا رایگان و بدون پرداخت هیچ هزینه می دهند. مشاوره ی آنلاین باعث شده است که در سرتاسر دنیا و هم چنین ایران، مردم بسیار از این موضوع استقبال کنند و هم چنین از آن استفاده کنند.
طول مدت درمان معمولاً یک ساعت و یکبار در هفته است که با ساختاری کاملاً اصولی و بین فردی پیش میرود. شیوههای درمانی نیز میتواند متشکل از انواع راههای ارتباطی مانند حضوری و یا غیر حضوری و به صورت تماس آنلاین از طریق اینترنت باشد. با منطق همراه باشید تا با معرفی روانشناس و ویژگیهای روانشناس خوب در شهر تهران و ایران، شما را آشنا کرده تا در انتخاب روانشناس مناسب، دچار سردرگمی نشوید. ایده ها و مطالعات زیادی در طول دوره های مختلف تاریخچه روانشناسی وجود دارد.
روانشناس و مشاور
چنانچه سؤال یا ابهامی برای شما باقی مانده است، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. این بدان معنی است که حتی اگر دوست مشترکی بین شما و مشاور/روانشناس وجود داشته باشد، مشاور حق آن را ندارد که حرفهای شما را برای وی افشا کند. روانشناسان متعهد به مرزهای اخلاقی دقیقی هستند که هرگز نباید از آنها عبور کنند. در مورد زمانهایی که روانشناس در دسترس نیست به بیمار دستورالعمل داده میشود تا او بداند باید در مواقع بحران چطور برخورد کند. واقعیت آنکه خودِ روان درمان گران نیز در روابط خود با همان مشکلاتی روبه رو می شوند که مردم دیگر ممکن است روبرو شوند.
روانپزشکان بر خلاف روانشناسان، اغلب از دارو برای کمک به مراجعان خود به منظور کنترل اختلالات روانی (مانند افسردگی مزمن، اختلالات دوقطبی، اسکیزوفرنی) استفاده میکنند. البته برخی از روانپزشکان نیز مانند روانشناسان روان درمانی انجام میدهند. در بعضی از شرایط روانشناسان برای درمان برخی بیماریهای خاص روانی با روانپزشکان همکاری میکنند.
دکترای روانشناسی بالینی و روان درمانی
مجله خبری پزشکی میداند که تمام افراد نباید بر اساس یک ارزش اجتماعی، فرهنگی و دینی زندگی کنند. او تعصبهای شخصی هر فرد را میشناسد و بر اساس آنها به مراجع کمک میکند که در مسیر پیشرفت حرکت کند. تعهد به یادگیری در تمام طول دوره عمر از چنین فردی یک متخصص آگاه و دانا میسازد. هر روز روشها، ایدهها و نگرشهای درمانی جدیدی معرفی میشوند که یک روانشناس خوب باید از آنها آگاه باشد.
درمانگر حرفهای وظیفه دارد شنوندهای همدل، فردی متخصص و مقتدر باشد. بدون پیش داوری و قضاوت با مراجع خود مصاحبه کند و اخلاقیات حرفهای را زیر پا نگذارد. شخصیتی سالم – یکپارچگی هویت – و اصالت وجودی داشته باشد و با خویش صادق باشد.
- او از حرفهای مراجع دچار ترس و تعجب نمیشود، حتی اگر آن حرف اعتراف به قتل یک نفر باشد.
- روانشناس با به كارگيري روش هاي آموزشي و روان درماني به بررسی رفتار، شخصیت و روابط بین فردی میپردازد.
- دکتر روانشناس کسی است که از وزارت علوم مدرک دکترای خود را اخذ کرده است.
- یک روان شناس خوب به شما توصیه مستقیم نمی کند( مگر در وضعیت اضطراري) و سعی ميکند توانایی حل مسأله را اموزش دهد تا خودتان بتوانید مشکلتان را حل کنید.
درمان مراجعین با مشکلات شدید روانی که نیاز به بستری شدن در بیمارستانها و ارائه مشاورههای فردی و انجام روشهای درمانی پزشکی طولانی مدت دارند. روانپزشکان، متخصصانی هستند که علاوه بر روان درمانی، وظیفهی تشخیص بیماری و تجویز دارو را برعهده دارند. یک دکتر به عنوان روانشناس موظف است تا به پیشگیری ، تشخیص و درمان بیماری های روانی پرداخته و در این مسیر به بیماران کمک کند تا هرچه سریع تر به بهبود کامل دست یابند.
فن بیان مهارتی است که تمام روانشناسان و مشاوران باید از آن برخوردار باشند. جلسه مشاوره و درمان نباید خشک و بیروح باشد و گفتار و رفتار مشاور/روانشناس باید حاکی از اعتمادبهنفس و تخصص او باشد. درمانجو/مراجع بارها در طول پروسه مشاوره و درمان دچار حس ناامیدی و ترس از ادامه میشود. این میتواند به دلیل تردید نسبت به خود یا مشاور یا تردید نسبت به روش درمان باشد.
ویژگیهایی از روانشناس خوب که افراد به آنها توجه بیشتری میکنند؟
در اینجا به اختصار بیان می کنیم که بعد از مراجعه به روانشناس چه اتفاقی می افتد. قضاوت کردن مراجعه کننده اعتماد درمانی او را نسبت به پزشک کاهش می دهد و این باعث می شود تا اثربخشی درمان از بین برود و عملا هیچ درمانی صورت نگیرد. پس از ارزیابی، روانشناس باید طرح درمان را مشخص کند و آن را با شما در میان بگذارد. این به معنی آن است که شما باید بدانید به چند جلسه مشاوره و درمان نیاز دارید و از چه روشهایی (دارویی، غیر دارویی و تکنیکهای رواندرمانی) برای شما استفاده میشود. همچنین باید به تمام سؤالات شما در مورد درمان و چرایی انتخاب این روش درمانی پاسخ دهد و هیچگونه ابهامی در مورد اثربخشی درمان و طول آن برای شما باقی نماند. دکتر روانشناس خوب میداند که تغییر عادتها و رفتارهای نادرست زمانبر است.