مشاوره با روانشناس برای فرد معتاد و همچنین اطرافیان او بسیار باارزش است و میتواند آنها را به یک مسیر صحیح هدایت کند. بسیاری از ما انسانها در اعماق ذهن خود با مسائل بسیار خاصی درگیر هستیم. اغلب مسائل مربوط به وجودیت انسان، مرگ، چرخهی حیات و … به سادگی برای ما قابل حل نیستند. بسیاری از افرادی که با این مسائل درگیر هستند، اغلب به پوچی میرسند و زندگی برایشان بیمعنی میشوند. با اینکه درمان اینگونه مشکلات به سبک و گرایش روانشناس بستگی خواهد داشت، اما اکثر روانشناسان سعی میکنند به فرد کمک کنند تا معنا، ارزش و هدفی برای زندگی خود یافته و تلاش کند تا زندگی خود را بسازد.
دکتر علی ایروانی
بعضی افراد روانشناس و مشاور را یکی میدانند اما روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد. مشاور کسی است که با استفاده از فنون علم روانشناسی به افراد در انتخابها و تصمیمگیریهایشان کمک میکند. تفاوت این دو در آن است که افراد مبتلا به اختلال روانی باید توسط یک روانشناس خوب درمان شوند و مشاور تنها وظیفه هدایت افراد را دارد. سلامت روانی به شما کمک میکند با آمادگی بیشتری با چالشهای زندگی روبرو شوید. با کمک روانشناس و انجام تمرینهایی که به شما محول میشود، عادتهای غلط را کنار گذاشته و عادتهای مثبت را در خود تقویت میکنید. گاهی شدت چالشها به قدری زیاد است که ادامه آن برای انسان غیر ممکن به نظر میرسد.
بیماریهای بسیاری است که مجله خبری پزشکی آنها را درمان میکند و یا در درمان این بیماریها به روانپزشک کمک میکند. در ادامه بیماریها و اختلالاتی که روانشناس درمان و بررسی میکند را میشماریم. معمولاً بهترین نتایج برای چنین وضعیتی، از درمانی نشئت گرفته است که دارو و درمان را ترکیب می-کند. گرچه روانشناسان دارو تجویز نمی کنند، اما روابط را با پزشکان حفظ می کنند، پزشکانی که میتوانند نیاز بیمار برای داروی مناسب را ارزیابی کنند. روانشناس روشهای روان درمانی و درک رفتار انسان را ارائه می کند که این روشها میتوانند در کمک کردن به ویلیام در روبرو شدن با اختلالش موثر باشند.
دکتر فاطمه ثمنی
یک روانشناس خوب که به عنوان یک شخص ثالث آموزش دیده، باتجربه و بی طرف عمل می کند، به این فرد کمک می کند تا از منابع موجود (منابع خودش و نیز سایر منابع) برای روبرو شدن با مشکل مورد نظر استفاده کند. یک روانشناس خوب همچنین در توسعه مهارتهای جدید و استراتژیهای حل مشکل برای روبرو شدن با مشکل مورد نظر، به این فرد کمک می کند. شما از مشاوره روان شناسی استفاده می کنید تا مشکلات خود را درمان کنید نه اینکه بر آنها بیفزایید!
- مددکارهای اجتماعی بالینی دارای مجوز معمولاً دو سال دروس بیشتری پس از دریافت از مدرک دانشگاهی میگذرانند.
- به عنوان مثال یک روانشناس بالینی و یک مشاور حرفهای دارای مجوز، ممکن است هر دو در زمینههای مختلف انواع مشکلات مربوط به سلامت روان کار کنند.
- بعد از انتخاب حوزه روانشناسی، نام دکتر مشاور مورد نظر خود را از بین لیست روانشناسان تهران انتخاب کرده و زمان و تاریخ ویزیت را مشخص کنید.
- که البته در کشورهای پیشرفته، یکی دیگر از کارهای مشاور روانشناس در مقطع کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس، ارایهی همین مشاورهی اولیه است که به کدام دکتر و به کدام متخصص باید مراجعه نمایید.
یک درمانگر سوء مصرف مواد با افرادی که با اعتیاد روبرو هستند همکاری میکند در حالی که یک درمانگر ازدواج و خانواده بر روی مسائل مربوط به روابط تمرکز دارد. وسواس یکی از رایجترین و در عین حال آزاردهندهترین اختلالات روانی است که بسیاری از افراد به آن دچار هستند. اختلال وسواسی به صورت بالقوه یک بیماری است که افراد را در چرخهی بیپایان افکار و رفتارهای تکراری به دام میاندازد. افرادی که مبتلا به وسواس هستند دچار افکار و ترسهای تکراری و ناراحت کنندهای هستند که نمیتوانند آنها را کنترل کنند.
روانشناس کیست و چه بیماریهایی را درمان میکند؟
در بسیاری از کشورها، رشتهی روانشناسی هم بهصورت ناپیوسته و هم بهصورت پیوسته وجوددارد. باید بدانید برای رسیدن به دکترای روانشناسی، زمانی بین ۱۱ تا ۱۵سال احتیاج است. یعنی شخصیکه بهدرجه دکترای روانشناسی میرسد و متخصص بیماریهای روانی میشود، حداقل ۱۰ تا ۱۵سال در دانشگاه و بهمطالعه گذراندهاست. همچنین از کسانیکه روانشناسی عمومی یا سوشال سایکولوژی (روانشناسی جامعهشناسانه) گرفتهاند، در تحقیقات علمی و جمعآوری اطلاعات برای نوشتن برنامههای بزرگ در سطح اجتماع استفادهمیشود. بههمین علت در کشورهای پیشرفته، کسی بهواسطهی دستیافتن و رسیدن بهشغل و گرفتن کار بهسمت روانشناسی بالینی نمیرود.
خوشبختانه یا متأسفانه موقع برخورد با روان شناس، نظر مردم جامعه در درجه نخست به سلامت روانی خود روان شناس است. چه طور ميشود به روانشناسی که در کنترل خشم دچار مشکل است و وضعیت تهاجمی دارد اعتماد کرد. رسم بر این است که روانشناسی که وارد حرفه ی درمانی مي شود در ابتدا مورد تحلیل قرار می گیرد. یک روانشناس خوب علاوه بر دارا بودن دانش کافی در زمينه روان شناسی و قابلیت بکارگیری آن معلومات تخصصی در روند درمان، می بایست دیدی خالی از قضاوت، پیشداوری و مملو از درک و همدلی داشته باشد. این درک و همدلی باید به گونه ای باشد که مراجع به آسانی حرف ها و مشکلات خود را بیان کند و از مقاومت براي ابراز مشکلات خود بپرهیزد. در واقع یک متخصص روان شناسی می بایست روابطی عمیق ولی سالم با اشخاص برقرار کند؛ تا آن ها بستری مناسب براي بیان مشکلات شان فراهم ببینند و به وی اعتماد کنند.
انواع مختلفی از اختلالات شخصیتی همچون اختلال شخصیت دوقطبی، اختلال چند شخصیتی، اختلال شخصیت خود شیفته و … وجود دارد. صحبت در مورد تمامی این اختلالات از حوصلهی این متن خارج است، اما در صورت علاقه میتوانید در وبلاگ فولفکر راجع به هر کدام از آنها اطلاعات جامعی بدست آورید. این خدمات از درمانکده جهت تسهیل روند درمان و تامین رفاه بیماران ارائه شده و درمانکده بابت ارائه این خدمات هیچ مبلغی از بیماران دریافت نمیکند. کاهش عوارض روانی ناشی از آسیبهای مغزی وبیماریهای دژنراتیو مغز داشته و کنترل و تحمل درد را برای این افراد آسانتر میکنند. درمان و حمایت از افراد بیخانواده و بیسرپناه وبچههای بدون سرپرست به نحوی که بتوانند شرایط موجود را تحمل کنند. کمک به پرسنل نظامی برای مقابله با استرس و ترومای شغلی یا جنگی که راحتتر بتوانند با شرایط موجود کنار بیایند.
در بعضی از شرایط روانشناسان برای درمان برخی بیماریهای خاص روانی با روانپزشکان همکاری میکنند. اگرچه هر دو گروه روانشناسان و روانپزشکان، در درمان و کنترل مشکلات روانی متخصص هستند، اما تفاوتهایی نیز دارند. یک روانشناس دارای مدرک کارشناسی ارشد و یا دکترا در روانشناسی، حدوداً ده سال را صرف یادگیری و تحصیل در دانشگاه در رشته روانشناسی کرده است. در روان درمانی، روانشناسان به مردم با سنین مختلف کمک می کنند تا زندگی شادتر، سالم تر و موفقیت آمیزتری داشته باشند.